Friday, August 10, 2012

Iftar di Kaikan

Assalamualaikum :)

Sudah 20 hari kita berpuasa kan. Kejap lagi nak bersahur untuk puasa hari ke 21 pulak. Macam mane ibu ibu mengandung di luar sana? Masih bertahan lagi kah? Eh, tetiba plak tanya pasal ibu mengandung aje kan. Hihi. Saje jer :P

Anyway, ni nak cite pasal minggu lepas punye event. Last saturday, saya dan suami ada wat majlis iftar kat kaikan (asrama/international house) untuk warga malaysia kat Yonezawa ni. Ada laa dalam 30 orang yg hadir termasuk kami. Dalam 30 orang tu ada 2 family, and selainnya ialah students kat sini lah. Alhamdulillah, berjaya buat nasi kerabu ayam bakar sebagai main dish. Lain lain makanan, pau/roti sambal (sponsored by kak as), 2 jenis kek yg di sponsor oleh Iskandar & Hafiz, mix koktail with custard dan juga bubur jagung & sagu. Alhamdulillah, makanan semua nya cukup, dan takde pembaziran yg berlaku :) Tapi selaku host, agak cuak sebenarnya takut makanan tak cukup. Al maklum lah, students tu ramai lelaki, 2 org je perempuan. Hihi so portion utk org laki makan ni biasanya byk la sket kan compared to org prempuan. Hehe tp alhamdulillah cukup :)

Saya nak ucapkan terima kasih utk kak as sefamily yg sgt byk tolong bg pinjam barang, dan sumbangkan tenaga dan macam2 lagi. Terima kasih kat students jgk banyak tolong. Lepas sudah makan and solat semua, diorang siap tolong basuh periuk belanga tu semua haaaa. Kagum rase! Org laki pon rajin tauu :) Thenkiuu thenkiu! Maaf jgk sekiranya ada kekurangan apa2, atau ketidaksedapan makanan yang ambo masok. Huhu. Seriously rase mcm nak terberanak pon ada masak utk ramai2 ni. Hihi tp masih dpt control myself. Kat Adelaide dulu lain la, ada ramai geng! Hehe. Anyway, yg paling nak beterima kasih mestilah encik suami tercinta, semua benda dia buat. Hihi dgn gigihnya membakar ayam terutamanya :) Love you laaa abg!

Disebabkan kesibukan memasak dan prepare the food, x sempat nak amik gambar ramai-ramai. Ada la sket gmba ni haaaa, tu pon org lain yg amik. Hihi. InshaAllah ada rezeki kita bleh wat makan2 mcm ni lagi kan. Raya nanti la plak :)




Bubye
Ahlami

3 comments:

fatienwm said...

gmbr ni nmpak mcm kakmie pakai spec!hehe.hebat kaklohs nak branok doh tuu bulih wat nasi kerabuu

Ahlami said...

ha'aa laa dik, napok mace paka spek deh. tu laaa, sero supo nok beranok doh hari tuh. huhu keras sero perut hari tuh

Aisyah Wm said...

xpola..sarat2 bulik oak (ghano tau nok ejo oak) lagi.. tp kl dae branok jgn tebing la.. biar ore lain tulun kito..kito rehat2 jago anok jah..