Thursday, August 30, 2012

Atsui

Assalamualaikum wbt.

Atsui ni maksud nya 'panas'. Hehe saya budak baru belajar. Selama saya datang Jepun ni, baru beberapa kali pergi kelas nihongo sebenarnya. Oh yer, nihongo tu maksudnya 'bahasa jepun'. 

Anyway, yes, baru beberapa kali pergi kelas nihongo. Masa mula mula datang sini konon2 nya semangat la nak masuk nihongo class, lepas honeymoon tu, we found out that we're having a baby kan, lepas tu diikuti dgn morning sickness yg on off saya alami, so xdapat laaa saya nak masuk nihongo class. hehe alasan alasan. sebenarnya malas :P

Actually nak cerita lately ni weather agak panas. Yer, ini lah yg dinamakan 'natsu' iaitu 'summer' maksudnya. Kalau tengok kat luar tu macam mendung kan, tapi bila keluar rasa je  bahang panas nya. Xtau la datang dari mana panas nya tu. Subhanallah. Lain summer di Jepun and summer di Australia (lagi lagi nak compare ngn Aussie hehe). Panas sini kita akan kuat berpeluh. Tapi panas aussie ni panas kering, maybe jugak sebab Adelaide ni dikategorikan kawasan ala ala gurun gitu. Hehe. Alhamdulillah saya dapat experience dua jenis summer yg berbeza. Tapi kalau boleh xnak lama lama. Hehehe

Gambar takde kaitan dgn entri. Saje letak gambar masa ni pregnant 32weeks kalau x silap. Amik kat studio utk kenang kenangan. Anak first, excited nya lebih org kata. Hehe


Hari ni 38minggu 5hari usia kandungan. Baby, suka yer dok dalam perut ummi ni. Makin kutunggu nk beranak, makin laaama lagi rasa nak beranak. Huhu. Permudahkanlah ya Allah!

bubye
Ahlami

3 comments:

me suya said...

insyaAllah akan dipermudahkan segalanya.. InsyaAllah anak ummi tu nanti jadi anak yang soleh untuk kak ami dan suami

Aisyah Wm said...

At this moment.. setiap kali bangun pagi x ingat yg kita ngandung..tp bila nk bgn payah n tgk perut masih besar..msti ckp.. ala..tok branok lg rupanya..huhu

Aisyah Wm said...

At this moment.. setiap kali bangun pagi x ingat yg kita ngandung..tp bila nk bgn payah n tgk perut masih besar..msti ckp.. ala..tok branok lg rupanya..huhu