Thursday, August 16, 2012

From loved ones :)

Assalamualaikum wbt.

Entri khas untuk menghargai pemberian kad raya from my loved ones.

First, we received this card, from my sister, Kak Ja all the way from Keningau, Sabah :)

Then, we received this greeeeen card all the way from Gombak, tak lain tak bukan,
from my second sister, Kakngoh :)

On the same day too, we were inspired and cherished by this kad raya yang siap nyanyi lagu raya, from my bestie, Wan Nor Dalila :) Ila ni kawan saya since darjah 1 lagi, sampai laa sekarang :) Dia pon grad Jepun jugak, but now dah back for good, and working in Rohm Waco, Kelantan :) Actually kad ni diselitkan dalam special delivery parcel untuk kami. Hehe kisah parcel tu nanti cerita kat entri lain eh :)

And last but not least, we've got this card from my home sweet home, dari ma abah and my Adek. Sebenarnya my adek laa hok jong tulis nyo. hehe.

Alhamdulillah. Kad raya tanda ingatan kita pada yg tersayang walau jauh dan tak bersua muka di hari raya. Kami pon ada hantar kad raya jugak kat family di Malaysia, tapi bukan semua. Hehe. Apa2 pon, up till today, I still prefer kad raya, than SMS, or online raya wish (other options), because kad raya is something that you put an extra effort on how to express your thoughtfullness and appreciation towards your loved ones. Anyway, yg penting hati kena ikhelass! Hehe

bubye
Ahlami

3 comments:

Janna Wan Muhammad said...

memang kena put some effort utk hantar kad raya ni,at least nampok la kesungguhan penghantar tu....apa2 pon selamat menyambut aidilfitri ami and is and baby! rindu kamooo...sayu skit tahun ni beraya ...sbb ramai kawan2 yang balik kampung beraya, mereka yg kuarga besar dan anak2 yg dah besar je yg ramai tak balik,...heheeh.... love you sis !

Aisyah Wm said...

kk tie pun tringin nk hantar kad raya..tapi byk kekangan.. susah nk kuar gi mana2 skrg ni.. huhu
anyway amie..wlpn x dpt blk kg. sekurang2 nya kita masih bersama keluarga kecil kita..
Selamat Hari Raya utk amie n is

komen ni hmpir sama dgn komen di blog kk ja:)

Zahira said...

Selamat Hari Raya Ahlami!!! ;)