Thursday, July 29, 2010

black is hitam

Okey. terase nak update blog. maybe boleh cite pasal kejadian yg agak mendebarkan berlaku last week. betul ke last week? rase mcm betul dah. haha. byk sgt benda berlaku lately sampai x ingat the exact time.

saya on the way balik umah. turun je bas tuh, tengah cakap phone ngan Kak Falah, sembang pasal dia beranak and baby baru name Caamil Yusuf (gitu kot eja nya). saye dah perasan dah seberang jalan ade sorang mamat Negro dia menyeberang (ade ke perkataan ni) jalan menuju ke arah saye. saye buat dek je sebab tgh cakap phone. pastu bile dah selesai cakap phone tuh. tengok2 mamat tuh dah ade kat belakang saye. makin dekat plak tuh. aiseh. ini x boleh jadi ni.

so, i walked faster. he did the same too. nak lari mcm takut la plak. yer la. kalau lari, dia mesti lari jgk. confirm dia lari lagi laju kan. DIE DIE! nasib baik rumah dekat ngn bus stop. bile sampai je depan umah tuh. saye stopped. and he stopped too. dgn bengang nye saye pegi tanya soalan tak relevant,

"What do you want????"

berani jgk pegi tanya soalan gitu. haha. tak patut tak patut. pastu si Negro ni jawab,

"Nothing"

Garau gile! Time tuh..bile dengar suara dia yg garauuuuuuuuuuu gilerr tuh, saye lompat dan belari sekuat hati masuk dalam umah (okey! exaggerate sket). before that terkial2 cari kunci umah sampai nak bukak pintu dengan pendrive. tertukar sebab gelabah. haha. Alhamdulillah. selamat masuk umah. intai balik kat luar umh, tengok mamat tuh dah blah. Housemates saye pon semua cuak jgk. kih3. ape la mamat tu nak sbenarnya. lapar kot? terbau Peteh tgh masak sedap kot. hahadoi.

okey, sekian. itu sahaja nak cerita. Black is hitam. hahadoi. saye ni kadang2 racist sket.



bubye
Ahlami


3 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

I love black. I'm lady in black......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................well, used to be.

cp0w said...

siyesly ketar lutut kalu ad oghe ekot gitu.waaa
hati2 ye amie.t.care;__)

ardinihumaira said...

hehehe... ami.. ami...
eh, kalu kakmi pong hungga ketung ketung bakalih.. memey rusim jugok dih.. :p