Thursday, September 16, 2010

manis beraya


Salam wbt.

semua orang sibuk dok update cite pasal raya kan. saye pon nak citer jugak lah :)

so, raye kat Adelaide nie meriah jugak lah. meriah dalam kesederhanaan. dalam kesedihan dok teringat kat kampung tapi ade makna dan kemanisan jgk beraya bersama rakan-rakan nih. saye rase, bile beraya di perantauan ni, kite akan rase lagi tanggungjawab kot. yer la, kat umah semua ma yg uruskan pasal makanan juadah raye semua nih. kat sini, kena pikir sendiri, buat sendiri semua. manis beraye adelah kat situ.

sepanjang 4 tahun kat Adelaide nih, ni baru 2nd time beraye kat sini. hikhik. kira fair and square la kan. 2 kali raye kat malaysia. 2 kali raya kat sini. :P

.sembahyang raya kat masjid khalil - saye rase dalam banyak2 masjid yg pernah saye pergi, tak kira kat malaysia mahupon di sini, masjid khalil lah paling best. ni x pergi masjidil haram lagi nih. mesti lagi lagi lagi best. ya Allah, sampaikanlah daku ke sana. ameen.

.open house rumah kami - ade la wat makan sket2. ajak rakan2 terdekat aje. yer lah. nak ajak ramai2 kami ni bukan org bekerja yang sudah bergaji. jadi, buat ala kadar, ajak pon ala kadar. alhamdulillah. nasi tomato terhidang jugak utk tetamu. ade sesi main bunga api jugak yuhuuu! semua orang pon excited !

.beraye umah org lain - of course makanan banyak toksah cakap la. macam2 ade. sampai ketat perut.

.duit raya - no no duit raya this year T_T

.bergambar - haaaaaaaa yang ni toksah cakap la. kalah model2 semua. gambar banyak giler sampai nak tidor pon dok senyum2 lagi ingat ade kamera nk amik gambar lagi. hahahadoi. kes kes.

okey la. tgk gambar plak yer mcm biase lah :)


sembahyang raya










boleh la kan gambar2 tuh. nk upload byk2 x larat doh. boleh tengok lagi kat sini [klik sini]

okeh. itu sahaja.

bubye
Ahlami

p/s: jom puasa 6 plak ! :)

3 comments:

ardinihumaira said...

comellah ami!
jom posa 6.. kakmi baghu posa sehari ni hehe

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

saya suka gambar yg AIDILFITRI tu...siapakah photographer nyer? boleh kah saya book utk ambil gambar family saya ? heheehe...

nama.aku.lynn said...

k.ami!
selamat ari raya..^_^
lmbt sket wiishh..hihi..tape kan..=)
bessttt tgok pic..meriahhh jee..^_^