Sunday, September 05, 2010

mace-mace


mace-mace = macam-macam

yer lah. mace-mace nak cerita sebenarnya. tapi tak tahu nak start yg mane satu. kite extract all those out in dot points lah. okay jgk kan ?

  • Facebook - kebanyakan status mengenai balik kampung nak raye. jalan jam berbotol-botol sebab ramai org nak balik kampung. shopping raye. nak buat biskut raya. baju raye x sempat siap, etc. hihi seronok jugak baca tapi ade jugak rase sayu. control Ahlami control ! T_T
  • Oven rumah rosak ! hmmm hmmmm macam mane nih ? tahun ni kan beraye di Adelaide, so saye berniat dari awal lagi nak buat biskut raye sendiri. dah set a few types of biskut raye nak buat. bukan sebab nk buat open house. tapi saye sendiri yg nak makan. mengidam. sob3 T_T lagi !! kalau kat Malaysia beli je selalu nya. biskut yg simple jer selalu buat. hmmm harap2 pakcik Johny cepat repair oven tuh.
  • Sekarang dah September - means sepatutnya dah panas sket la Adelaide nih. sebab spring kan. musim bunga. tapi nampak gaya nya, sejuk taknak berganjak lagi. still sejuk. even worse, hujan x berhenti. angin, guruh kilat sekali. jrg mcm nie. hmmm hmmm. ade hikmah. sampai hari tu ktorang bergelap sebab black-out. huhu. best jgk bercandle-light.
  • Thank You Ibtisam sebab sudi jahit manik kat baju raye saye. ade jgk la penyeri sket baju tuh. hikhik. thanks darling ! i love you bits and pieces !
  • Bukak puasa kat IKEA - sangat best. sebab sedap dan murah !
  • Biasenya raya orang beli langsir baru or sarung cushion baru, tapi saye beli quilt cover baru. hikhik. :P
ni dia quilt cover baru. hehe
  • Khatam Quran - almost there ! siiiiikittt jer lagi :) moga Allah permudahkan segala.
  • Tak boleh dengar lagu raya sangat lately, mudah tersentuh and teringat umah :( ! so, instead of playing all those raye songs, marilah kite dengarkan nasyeed zikir. tambah2 doa taubat. tubna illallah. waraja'na illallah. wa nadim na ala ma faalna. :))
  • Ya Allah, lembutkanlah hati supervisor ku untuk membenarkan aku bercuti hari Jumaat ni iaitu hari raye. . permudahkan Ya Allah. Amin Ya Rabbal alamin

itu sahaja. update kehidupan seharian.

jom sungguh2 kejar pahala in this Ramadhan !


bubye
Ahlami

8 comments:

pelajaryangbelajar said...

Nanti kalau oven dah di perbaiki, maka kuih raya pon boleh dibuat. jadi apa lagi, share2 la dgn teman2 di Adelaide ni.hehe

εїз Cik Fasya εїз said...

alololo..sayu jah entry..
sabar..nak abes dh..

Alexi said...

Comey nyoo quilt niee...kalu tahu ko my mum..hbs laa....peminat bunga-bungaan katakan...hehehe

ardinihumaira said...

amin...
semoga ami dapat bercuti ya!


p/s: wow...ado gapo panje2 atah katey tuh :D

nama.aku.lynn said...

ur quilt cover sgt suweettt...bunga2..i likeee..=)
nmpk bestt je landing..hihihi

enz said...

kalau ada button "like" macam kt fb.. dah letak dah... terutama kt quilt tuuuuu.. .SANGAT BEST TIDO TIME-TIME SEJUK :)

fatien adibah said...

ahaaa.lawa woo qullt tuhss.....huhu

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh..you are not alone miss ahlami...I felt the same too....sob3...and I also...instead of buying new quilt cover, I bought new comforter set...heheeh....kiro serupo la jugop tu deh ? hehehe...