Saturday, July 23, 2011

Sunyi


Salam everyone !

Sunyi because Kakjie and her two little cheeky ones, Muaz and Wazif are now in Kedah. And my ma and abah also, cause for temporary je, teman kakjie sefamily kat sana.

Pergh, sekarang plak hujan. Memang masyukk betul laa dgn sunyi condition nih. Waiting for Fatien to get back home cause she's having a short trip to Terengganu. Lepas ni nk g amik dia plak.

Anyway, for sure rumah akan jadi sunyi laaa sket since no more jeritan and teriakan kanak-kanak bernama muaz and wazif. Luckily, we have kaklah's family kat Taman Guru, dgn anak 5 orang. Paling kecik si Aqeef yg semakin hari semakin manis senyumannya. Dah pandai jalan sket2 dah. Hehe kawaii ne :)

It feels different to be alone at home, compared to the time where i had to be left alone at home, in Adelaide. Most of the time sebab housemates ade komitmen lain. To be alone here in rumah ma abah, rase mcm weird plak, probably because this house has always been filled with people. Family I should say. My family :) Micasa mia mor ! :) Takpe, ma abah balik rabu ni ho yeah ho yeah ! Agak-agak dah jadi wife nanti, kalu kena tinggal ngn suami pegi outstation camne ye. Hurmm kalu Ibtisam, rasenye dia akan ckp 'sebab tu kena beranak cepat cepat, ade baby x sunyi sgt'. Hahaha righteous ! :D


Abang Muaz, 2 years old


Wazif, 9 months


Mak Ude rindu dahhhh laaaaaaaa :(


Bubye
Ahlami

4 comments:

namaakulynn said...

hikhikhik.betul la tu kak ami.beranak cepat2.hahah ;)

Janna Wan Muhammad said...

owh...adegan kena tinggal somi tu adalah acara tahunan saya, suka tak suka kena deal with it, if belum ada anak and IF possible boleh ikut,ikut jela...hihihi...

tp betul jugak tu ..ada anak tak bosan skit. percaya lah, nok kecim pon tok dam. hahahaha.

tsam_ismail said...

yeszaaaa..baru nak sebut tengok2 dah disebut haha..bila dah kahwin,suami pergi kerja pun dah rindu.pergi kedai pun rasa lama gila haha...betol kata kak ja tu,ada anak nnt nak kecim pon tok dam haha.

cepat2 kahwin.cpt2 cpt baby hehe

Gauss-Seidal said...

"sebab tu kena beranak cepat cepat, ade baby x sunyi sgt"
kelakar ayat ni..: )