Tuesday, August 09, 2011

next chapter


Assalamualaikum.

Salam ramadhan semua. Lama sungguh laaa x update blog nih. Dah mcm-mcm sarang dah ade kot kat sini. Sarang labah-labah, sarang tikus, sarang semut (biskut sarang semut sedap), saranghe-yo pon ade ! Hihi

Anyway, x tahu nk update pasal ape sbenarnya nih, because everyday life seems to be just everyday life. Go to work. Get back home. But yes yes yes, dah jumpa dah differences, because we're in Ramadhan. So, ibadah khusus are being upgraded and topped up :) Alhamdulillah diberi kesihatan untuk sama-sama buat tewarih ehhhh silap, terawih ! Hehe

But, I hold on to this saying that says 'kelebihan bulan ramadhan ini bukankah terletak pada banyak mana kita pergi terawih or byk mana kita khatam quran semata-mata'. Sebab kan, ibadah puasa ni Allah dah bgtau, bukan malaikat yang kira pahala/ganjarannya, tapi Allah sendiri yg akan kira. Sebab tu kite berpuasa, the main aim is to be among orang-orang bertaqwa. 'Berpuasalah kamu, supaya menjadi org yg bertaqwa' (Check Al baqarah:183)

Wah wah wah tu dia Ahlami ! Hehe, takpe la kan, just my cheap two-cents of words. Take it or leave it. Hehe

Itu sahaja, semoga segala amalan yang kita buat nih diterima Allah swt. Kena ikhlas tau, x baik tunjuk-tunjuk ! Hehe :D


Bubye
Ahlami



4 comments:

namaakulynn said...

selamat bpuasa jugak kak ami. ;)

Ahlami said...

Thank you Lynn. Lynn pon same jgk, selamat berpuasa :D

Zahira said...

betul tu ami...kena bnyk2 berdoa semoga Allah menerima amalan2 kita

Ahlami said...

Tu la Zahira, moga kita dijauhkan lah dgn sifat menunjuk2 dalam beribadah atau buat baik. Sebab benda ni kat dalam hati masing2. Hanya kita, dan Allah saje yg tahu kan :) InshaAllah, mari sama sama ikhlaskan hati meh :)