Monday, September 07, 2009

Random Thoughts



Tadi, mase nak g pos kad raye kt rundle mall tue, jumpa omputeh prempuan pakai baju kelawar.
i was thinking, "huhu..ingat kan makcik2 kt msia je pakai baju kelawar pegi pasar malam"

and i laughed, of course!



lalat --- suke terbang and buat bunyi bising2 kan

ade sape2 yang paham ke, kenape lalat berkelakuan sedemikian? saye sampai sekarang xpaham. and saye tanya nie, sebab memang Cannot Tahan la dgn lalat yg terbang bising2 nie. nak mengawan ke nak gaduh2? tapi, yer la kan, nak marah pon, lalat pon makhluk Allah juge..=)




of balik rumah --- pikir nk buat biskut raye ape yer

sebelum nie, raye kt umah tu, jarang sgt la buat biskut raye, especially, bile dah ramai kakak2 yg dh kawin and, kalau mereka balik kampung utk beraye, mesti akan wat balik berbekas2 biskut raye. jadi, biskut raye tu jrg sgt la nak buat, buat 1 jenis je kot. my mum plak jenis yg easy simple and jenis xkesah mane biskut2 raye nie. yg penting MAIN dishes are sedap dan tiada tandingannya!
but, contrast is here when now, i feel like making and baking mcm2 biskut raye now. almaklum la, sejak 2 menjak nie, dok rajin buat kek, biskut etc..let's see if i could retain this feeling and kerajinan itu ade bile smpai umh nanti...=)


bubye
Ahlami


p/s: tsam, harbour town lagi jom?

5 comments:

Achu Tra said...

globalization has made baju kelawar a popular choice..even in Australia..ha2x..ghano la minoh salleh hok kateh panje paka baju kelawar??

CyAnOsiS_H said...

walla..mie.should be proud what klu mek solehah(mat saleh) sdiri pom tak segan silu mau pkai baju kelawar yg dipakai mkcik2 as u said..ekeke..

means that malaysia punya brand pun org tak perlekeh pun..:)

manlaksam said...

Pak Man pun tumpang suko jugok......hahahaha.
Selamat berpuasa dan selamat semua nya.

wanee said...

we all raya kodiang.. tak dapek la nak rasa kuih raya amie nih.. simpan la bawak mai kl nanti (waahh demand! hahaha)

yikoo said...

kat sane dah klua lalat ke?bkan sjuk lg ke skrg?