Sunday, June 14, 2009

musim beku


nampak nyer, memang winter betul2 dah nie. laaa...baru nak rase ker? lambat la Ahlami nie... hujung2 jari kaki dan tangan mudah mengeras dan merah2 time nie la.
untung lah mereka yg berjari besar atau gebu, kureng sket haba nak keluar. boleh conserve heat. oh hotness. haha.

pada musim ini jugaklah, kita akan merasakan amat payah untuk keluar daripada sleeping bag kesayangan. oleh sebab itu, blood circulation tidak begitu efektif dan cemerlang pada ketika ini.
saya sarankan, setiap 2 jam, sila bangun dan buat senaman ringan yer kawan2...

bagi mereka yang ada heater, bertuahlah anda kerana ada heater sebagai teman baik. bagi mereka yang tiada heater, guna alternatif lain mcm meletakkan tangan di bawah laptop pon boleh juga. haha. dah start merepek nie.
selain itu, kite juga bisa (eh..tetiba plak ade bisa) jimatkan penggunaan air karena time winter kite x payah mandi 2 kali sehari! haha.. seriously entri ini ialah entri random. xtau nak bobe gapo wehh...

malas nyer nak g study kat library. malas nak berperang dengan cuaca yang sejuk dan berangin nie. tapi kalu dok kat umah, study mcm hape2 aje! xboleh jadik nih! orang cakap, study kat library best sbb ade heater yg best. haha. best lah sgt. ape kebenda nyer tueee!


oh yer, sedikit laporan masakan utk chef cream puff, Puan Zanariah Wan Muhammad. terima kasih di atas tips2 yg telah diberikan. inilah hasil nya. rupa memang x secantik dan secomel tuan pembuat nya, tapi rasa nya boleh la..sedaaapp lah bagi saye dan rakan2...=)


telah selamat di ngapp pada pre-exam gathering oleh rakan2


waaahhhh.....pada musim beku beginilahhh terasa ingin makan sup kaki hok ma buat...huwaaaa....sedappp nyooo...


bubye
Ami

p/s: saye dh nak masuk 22 ehh? ngeh2....


6 comments:

shah_ila said...

achik..nk buh gamba makanan sedap2 tu jgn lupe buh resipi skali..
duk teliur sajo ni..heee

ibu_arifa said...

dah musim sejuk kt sana..bestnyer.. kalo kt m'sia..musim hujan lah = musim sejuk.. hehehe .. pandai buat puff tu..nk sikit..

bintangbicara said...

sup kaki ?
errr.budu jgk hop terbaik !

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

wah..tahniah2...sebab berjaya membuat creampuff yg cumil2...jadi doh tu...dari hari tu lagi sebenarnyo nok tny..jjadi ko wak cream puff.....tak payah attend kelas sayo la gining gak...eekekeke...

[-suziey-] said...

walaupn rupe cream puff cam xsenonoh..yg penting rs dia..bak mai sket nk rs..ekek:D

Ahlami said...

ila,
haha...dik, nk recipe creampuff eh..pegi kt blog my sis, zanariah wan muhammad...and pegi blog resipi dia..mcm2 ade..haha..promote2

ibu arifa,
heehe...xpndai pon kak..sket2 aje..ni pon tnya mcm2 kat kakak yg dok kt sabah tu..cmne nk wt...haha

bintangbicara,
haha..budu keno ado nasi kerabu baru sedak!

kakja,
hahaa....jadi la kan?

kak suziey,
tue la pasal...mase nk piping creampuff ni kan...mmg nmpk rupa mcm t**i..haha