Monday, June 08, 2009

kita hanya merancang


Assalamualaikum semua...

pheww....(tgh hyperventilating nie)
bangun pagi tadi, (yang xde la pagi sgt kan, waktu terpaksa dirahsiakan...haha), tgk2 cuaca agak cerah, meaning, it was quite sunny lah. but the wind was still strong though. So, saye dgn cepat dan smngt nye, bukak quilt cover, letak dalam washing machine, xpuas dgn yang tue, sarung bantal skali, xpuas lagi, stokin 7 pasang semua nya masuk jugak...tapi xpuas lagi tuee....tmbh lg tudung2 (10 helai semua nya) skali, xpuas lagi!!..smngt tgk hari yg sunny kan, tmbah lagi sleeping bag kesayangan tu dalam washing machine, smua nye saye sumbat! maklum la, hari sunny kan...xleh lepaskan..

then siap2 basuh..jemur...wahhh...sunny lah!!! jerit saye dalam hati... suke! msti kain kering..3 jam kemudian, tetiba....zroooooooommmmmm!! (mcm ni ke bunyi hujan yg tiba2 tue?)..oh no oh no oh no!! oh no!! berlari2 keanak-anakan lah saye menyelamatkan kain di jemuran. dh kering dah sbnrnye, basah balik dah!! huwaaaaa.....siap2 angkat kain tue..masuk je umh..hujan pon berhenti...oh no! oh no lagi! huk3..sob3...

betul lah...kita hanya merancang, Allah yg menentukan segalanya....(kali ni, dpt sebut dgn betul)...=)


nasib baik wallpaper kt laptop ade gmbar Muaz..hehe
*photo credits to Kak Wanee*

bubye
ami

5 comments:

Fadhlah said...

itu dugaan namanya...

[-suziey-] said...

haha..xtau nk sian ke nk gelak..mcm klako tp dugaan tu sbnrnya..sabar ok..besela tu..kita xtau ape akn jadi kejap lagi or even dlm 1 saat...eehehe:D

Anonymous said...

malaysia panasssssssss!!!!!!!

apis
matang paoh.

a L i y a said...

yup ami,biasalah

kalau nak pro gak keno jadi ahli kaji cuaco la,tuh pun xtau btol ko dop,hihi

Ahlami said...

padlah,
yer betul tu padlah...huhu...

kak suziey,
hehee...sy setuju sgt tu kak suziey..tp musim2 sejuk xde matahari ni..malas betol la nk basuh baju..huhu

apis,
wah2....mentang2 lah dok msiaa...cesss!

elly,
elly lah jadi pengkaji cuaca..ami cayo! haha