Sunday, October 16, 2011

Bump and Busy


Entri kali ni byk mcm buat rumusan from my sister's blog, Kak Ngoh. She is a good writer. The content in her blog are all useful for me, and somehow in our everyday busy life, it can reflect back to what we have done so far, and are we doing it right ?

Life is slippery, and sometimes full of bumps here and there, and when you hit that bump, it will give you a little shake or a huge shake if you happen to hit a big and rough bump. Sometimes the shake that you have is just a reminder to say that you are alive, you are still moving, or it can be a wake-up call for you, to be more focus and continue your journey. Life goes on, as my sister just mentioned in her latest entry.

The other entry was about being busy. She said,

"Sebenarnya elemen sibuk ini boleh menjadi isu dalam satu2 perhubungan dan boleh menyebabkan hubungan menjadi semakin renggang atau pun terus putus begitu sahaja."
"Jangan jadikan alasan anda sibuk dan tiada masa untuk mendail nombor telefon atau menghantar SMS kepada mereka (orang tersayang, keluarga, kawan-kawan) "
"Jangan pula bila kita dalam kesusahan atau perlukan pertolongannya barulah teringat pada mereka"

True. Kadang2 yer jgk, time dok Adelaide dlu, nak dekat2 exam or test tu laaa paling byk call ma abah. Time happy and huhahuha tu jarang skali laa nak call ma abah. Astaghfirullah, x baik mcm tu kan.

Hmmm another thing is to see how a person that used to be really close to you, but then turns out to be a completely different person when something bad/good happens in his/her life. I pray that I will never leave my family and my orang2 tersayang, no matter what happens. Oh Allah, Rabbi yasir, wala tuassir, Rabbi tamim bil khair (Oh Allah, make it easy and do not make it difficult, Oh Allah make it end well)

So, are we on the right track being a good human being at the moment ? Ask yourself. Time to evaluate ourselves. Please remember, sayang bukanlah hanya di sebut sebut dalam hati tetapi hendaklah dibuktikan dengan amal yang nyata :) Hehe jolo kakngoh, jolo !

kakngoh is two from the left. the rest are all anak-anak dara okay. hehe

Bubye
Ahlami


3 comments:

namaakulynn said...

I pray that I will never leave my family and my orang2 tersayang, no matter what happens. Oh Allah, Rabbi yasir, wala tuassir, Rabbi tamim bil khair (Oh Allah, make it easy and do not make it difficult, Oh Allah make it end well)

aminnnnnnnn..

syg perlu dibuktikan. yeah yeah. :p

ramizah said...

guna masa yg singkat ini utk memperkuatkan jiwa sebab bila ami dh pergi jauh dari Malaysia, ami akan rindu tidak terhingga pada keluarga di sini..hnya kekuatan jiwa dan dalaman akan membantu ami pd masa akan dtg...

just my two cents advice..

Ardini Humaira said...

ami!
tahniah tau..
kakmi xdey g knuri ami sebab hari tu busy kat knuri spupu kakmi :') nok nanges sero tengok gambar2 kawen ami. teringin nak jupo ami pelok ami. uwaaa jadi bini ore doh adik kakmi ni. semoga berbahagia deh... :)