Saturday, February 13, 2010

i'm here, in Adelaide

Assalamualaikum.

ape khabar semua? hehehe. skema plak.
yer la, i remember, the first time i arrived here, i wondered why people here, i mean Australians love to greet people by asking how are they doing, is everything fine?
kira mcm dah biasa la kalau pegi kaunter shopping mall nak bayar ape2, and cashier akan senyum dengan penuh lebarnya saying, 'Hello, how is it going?' atau 'Hi, how are you today?' etc..

tapi bile dah biase baru la paham tu culture diorng. harap2 cashier kat malaysia pon boleh buat mcm tu jugak. hehe. senyum saje pon takpe. ni tak, selalu nya bile sampai je kat kaunter, ni yang dia tnya 'ado kad Tesco dok?' or 'ado pacific card?'..hehehe..opss..jahat nye saye. bkn kutuk2 yer. xbaik!

eh, terlari tajuk. yes. i'm in Adelaide now. have just started my honours year. nothing special, interesting. hanya perlu melihat orang2 yg dah expert membuat kerja2 makmal dan membaca SEBEBAN articles/journals yang x habis2 nie! banyak sangat! aduss..tak suke baca journals, tapi nak buat honours, macam mane tu? hihi


housemates - masih orang2 yang sama. alhamdulillah. but, mungkin ade perubahan. hehe.

juniors - mungkin sampai minggu depan. hahaha. nak buli suruh masak kat ktorng! muahaha
entertainment - macam biasa, movie-date saye, Jasmine Khairat sudi meluangkan masa menonton movie 'Valentine's Day' dekat city aje(palace nova). and i'm telling you, it's a very very very very goooood movie! recommended! kite takkan lupe kat movie mcm nie, macam crite 'runaway bride' or 'my best friend's wedding'...boleh la kan! tapi betul, tak rugi la tgk! tambah2 kalau tgk dgn hubby/wife. ahemmm.


me myself - doing okay! so far. apparently, no homesick feeling for now. 2,3 minggu lagi mula la kot rindu rinduaaann. oh muaz!!

okay, lame x upload gambar. layan jer la gamba2 ni sampai muntah eh? hihi


bestiesss forever - ila and aida! (reunion kat umh matsyuk)


genting with smip buddies!!



sunway pyramid with syafiq, kaklynn, jasmine, paim and tuan zahir


PCB di hatiku. bawak ummu, alia, peteh g PCB. dgn budak2 pon angkut skali!


jeram linang with geng2 aussie


aqiqah muaz - the jong kakos


four season with family

akad nikah my best cousin, atikah (kakchik) with hubby, riduan


hari kenduri, 30 Jan 2010. i'm happy for you kakchik!



Align Centercupcakes that i made for the bride and groom. hehehe



pengapits of the day - best cousins! pah and ami!
kawan dari pakai pampers (eh, pakai pampers dah ke time tue?) lagi nie!



aaaaaaaaaa....adorable muaz!



bubye
Ahlami


5 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

comei muaz......

ardinihumaira said...

ami! peace dua2 tangan tu cam nak cucuk orang jerk... miahaha... meh cubit2 ami yang makin chummmeyl... bila nak kawen ni? :p

Ahlami said...

Fasya,

comey mcm mak ude kan? haha

Ahlami said...

Kak Ilhami,

hahaha. memang nk cucuk org pon. sape2 yang malas mandi. mcm kak ami nihh...msti pagi2 susah mandi nie..hahaha..kidding!! kawin? kena kasi senior2 dlu..hehe..kak mi dulu okies??? jemput ami tau!

ardinihumaira said...

wakakaka...

k.mi kawen dengan ami nak? awww...