Friday, May 15, 2009

u better go and get your armor


too bad, Danny Gokey couldn't make it into Final! huk3...i'd been dreaming of him winning this competition over that g** Adam Lambert. hehe..tapi xmengapa. Kris Allen pon hensem..eh..best jgk..so, let's see what happen lah final nnti!


oh. heaven betul hari nie!

walaupon agak penat menyiapkan (xde la dah siap 100percent) poster physiology tadi bersama Joanna and Geordi, tapi semangat utk balik berkobar2 hari nie..hujan yang turun tidak dihiraukan. sejuk menggigil terketar2 rase. tapi tetap bersemangat! kenape?

sebab dah janji dgn housemates dan diri sendiri jugak nk buat nasi kerabu. sangat2 mengidam (mengidam?) nak makan nasi kerabu sejak 2 minggu yang lalu lagi. tapi xnak nasi kerabu yg kaler biru tue, or nasi kerabu putih yg biase tue. ni mengidam nak nasi kerabu kuning yg sambal nyor (kelapa) kaler coklat yang yang yang macam MA saye BUAT!! hehe..

akhirnye, berjaya jugak buat. boleh la. FIRST TIME ni buat. yer tau.. saye xpandai masak. dh pandai buat nasi kerabu nie. boleh kawin dh kan? haha. gelenya! and of course, my favourite cooking so far, ayam bakar. sedap2! nasi kerabu ngn ayam bakar n keropok! yeah yeah!

Gambar xsempat nak snap sbb lapor sgt time tue. terus makan! hehe.

dialog mase makan tadi:

ummu: sape dh nak kawin umur 27? ami kan?
ibtisam: eh...tu kaklin la..bukan ami!
ami: saye maybe 25 or 26 kot
peteh: tsam? hang biler? thn dpn kan?
ibtisam: eh..bukan..24 kot..ermmm...nak 19 bleh?? hahahahah
ami: erm..nth2 umu yang dlu...Wallahualam...Allah hanya merancang...kite yg menentukan...
semua org: HAHAHAHAHHAHA....

erkk...salah sebut laaaa....terbalik...ALLAH hanya merancang plak...adeihh..saye ni, suke sgt la tershashul2 nie...nak lekat keropok tadi gelak kuat sgt. aisehh...


hari ni juga saye potong rambut. kasi trim elok2 sket. hair stylist khas: miss ibtisam ismail la..sape lg..thanks my dear!

after all today is a happy day. even though it is not perfect, but we have to be grateful for what we have to day. the ability to do this and that. Alhamdulillah...

last but not least, wishing a very HAPPY TEACHER'S DAY to all my teachers. and to all teachers in the world. jasamu tetap di kenang!


sesi painting with my anak sdare. rindu mereka!




bubye
amie

p/s: why does love have to feel like a battlefield? i say you better go and get your ARMOR - ni lagu baru Jordin Sparks yer...best!!





11 comments:

tsam_ismail said...

"saya berasa sungguh kagum dan gembira dapat memakan nasi kerabu di adelaide ini.hasil tgan atau air tgan cik ahlami terutamanya.membuatkan saya rasa ingin pulang ke malaysia dan juga mncepatkan perasaan ingin berkahwin.mungkin perasaan kedua itu tidak berkenaan,jd boleh di abaikan.jd saya syorkan sesiapa yg hendak mmbuat cik ahlamai sbgai menantu,adik ipar,ataupun kakak ipar juga,silalah berbuat demikian dgn kadar segera."-testimoni pelanggan,cik pendandan dan pemotong rmbut kurang professional

Puloh said...

haha..lucu baca hok k.tsam tulis..:P haa..pasni sila2 lah hntr nasi kerabu kt klemzig deh..:P btway..k.ami..nk krim tlg beli budu buleh? huhu...

Fadhlah said...

huhuu..abis ngaji..keja comei2..bagi mak pak duit pe haji..pastu baru ble kawin..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

wah tak sangka miss ibtisam ni serba boleh...photographer, hairstylist..agaknyer shampoo girl pon bulih jugak kot?..pastu lagi food tester....wah...bagus2....leh wat menantu, adik ipar, dan kakak ipar nih......tahniah2!

and tahniah jugok ko awok sbb berjaya buat nasi kerabu kuning, sayo pon tok ajing buat lagi...hahahaha...awok sungguh hebak, meme bulih kawing doh la lagu ni....

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh by the way..mak pak kami dah pegi Haji...saje je takmo buh Haji/Hajjah kat depan nama...sbb ntah...takmo riak and rasa nyer tak perlu la nak letak kot....

~~~lYnNLuV~~~ said...

sdapnyee..nasi krabu adelaide..hahah..

a L i y a said...

wahhh222 amie,sekarang mcm2 dah blajo ekkk...bez2222

nati nak rasa la semua tuh,kena list tuh,then bile ami kelik kb,nak tuntut...huhuhu,blh x?

Ahlami said...

tsam,
wah wah wah! pelanggan tetap saye ni akhirnye mmeberi testimoni yg baik skali...hehe...ape lg..malaysian carnival jom jual nasik kerabu! hahaha

puloh,
haha..klemzig jauh sgt nk hulur puloh...kalu dok tepi2 umh nie wi dohh..kah3

padlah,
hehee..insyaallah..tp ma abah saye dh g haji dah...tp mane tau kan..nk bwk g wt umrah lg skali ker..insyaA

kakja,
cik tisam tue mmg serba boleh..multi-purpose use la oghe kato..muahaha..

hehee..tue laa..tp ami wt xsedap mano la..supo ma wat..tp bleh la.ado la raso sket2..hehe


lynn,
hehe...betul2..nsi kerabu adelaide.haha..berangan2 bukak kedai nasi kerabu kt sini..

elly,
hahaa..ely nie..semo nk raso hok ami nih..nati ami la plop raso hok elly..tokse mihun goreng..bendo laen plop..hehe

adLYNNa's said...

jom jual ns krabu. aku bulih tulum potom krabu [bia aku xmake krabu poms]...ngeee~

ps: aku kawen 27 eh?btol la tuh kot.hahhahaha...

bintangbicara said...

why does love have to feel like a battlefield?

:'>

Ahlami said...

kakling,
haa...bulehss...nati malaysian carnival nok?

bintangbicara,
heee.yerp...why does love have to feel that way?