Sunday, June 27, 2010

Mabuk




Salam semua.

okey.
sekarang ni tiba-tiba saye semangat nak update blog.
sebab ade specific topik kot? :p

sape penah mabuk? eh. bukan mabuk minum arak tuh la. ni mabuk pening2 kepala naik bas ke, naik kapal ke, bot ke, kapal terbang ke, motor ke. hihi. ade ke org mabuk naik motor?

erm. saye sebenarnya ade morning sickness. eh, silap! motion sickness.
lame dah. mase kecik2 dulu kalau naik bas ekspres nak g KL tuh mesti muntah. sekarang pon.
bas ekspress yang ade air cond tuh la. kalau bas yg naik sekejap tu takper plak. hehe.
anyway, nasib baik ade kapal terbang. hihi. and nasib baik jugak ade kakak2 yang dah keje.
kak ngoh la terutamanya. hihi.






saye x pernah dok asrama and tak pernah pegi boarding school.
first time saye keluar dari kelantan utk belajar ialah mase masuk matrik pahang tahun 2005.
mase tu dalam kepala tgh pikir and imagine dah muntah2 dalam bas. huhu.
nasib baik dok matrik sebulan lebih aje. sebab dapat tawaran JPA ni lah. fuhh..nasib baik!
anyway, dalam mase sebulan lebih tue, ade 2 kali jgk la balik kelantan naik bas. dan seperti yg dijangka la kan. muntah tu memang sah sah la! huhu.

bile dok sunway college (preparation sebelum datang aussie), nasib baik la ade flight KL-KB. and ade kakngoh juge! hehehe. kadang2 naik keretapi jgk. walaupon naik keteapi tu lagi laaaaaamee dari naik bas. tapi saye sangggup naik keteapi lagi laa...hehe.


hurm. tadi for the very first time rase mabuk2 and nak muntah naik bas from uni nak balik umah. hahaha. yang lawak nye. sebab x tahan sgt. saye sepatut nya turun stop 7. tapi suruh pakcik bas tu berenti stop 6. and muntah kat tepi2 tu je atas rumput (mintak maap rumput!!). hahadoii..pakcik bas tu siap turun tanya 'are you okay?'. eh bukan pakcik sbenarnya. muda lagi. abang bas kot? kih3. meme muko pucat lesiii kot time tuh. heeee....x sempat dah nak control ayu. hahahadoi. then driver bas tu suruh naik bas balik and dia turunkan saye kat stop 7. hehe. buat maluuu aje. nasib baik xramai org dalam bas. huhu.

anyway, ade jgk la experience muntah after naik bas kat sini.

korang pon ade motion sickness?


bubye
Ahlami

5 comments:

ardinihumaira said...

sian ko ami.. kakmi tok ajin lagi mutoh2.. tapi kes sero loya sebab badan segho berangin gtu ado la.. kalu tok sendawa wojib doh kakmi mutoh tapi mungkin sebab kakmi duk neran suruh sendawo, lepas sendawo gak legooo.. hehe.. minyok CK (cap kapok) wojib ado daley henbeg kalu naik bas. mulo mugo balik arau-kb tiap2 bulan.. kadey2 kalu homesick lajok 2minggu skali sanggup balik kb kwang3.. pecoh rahsio homesick.. :p mujur semester 5 buleh tukar uitm machang

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh..boleh di katakan...sumer adik badik saya mabuk darat...saya dulu tader, pastu bila saya amek degree, saya pon jadi macam awak, tak naik bas balik KB..naik belon memanjang...ada la sekali naik bas...bila dah lama tak naik bas...itu yg ngengada jadik mabuk tu...hahaha..
skang dah menurun kat anak2 saye plop, kalu gi KK tu..misti kena spare plastik bag dalam keta...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mira said...

sy pon motion sickness jugekkkk!!!
drp klate nk g jb kno naik bus 12jam.. wohooo derita tau dop.. tp loni xdop mslh dh mugo b4 nk travel, tele dulu ubt tehe mutoh dlu. nt xsero mabuk dh laa.. bleh la nk naik bus 24jam pom. hehehe k.ami bli la ubt tuh jgk.. kade2 drp kb nk g pasir mas pom bleh mabuk tau dop..hahaha darak kong sungguh la..

adLYNNa's said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaa
i know u!!!!!
rindu weyh nk naik ketopi ng mu. tdo pah ceroh~